Županija nastavlja uhljebljivati

Split, 14. veljače 2018. – Splitsko – dalmatinska županija prva je u Hrvatskoj po registriranoj nezaposlenosti. Jedini način povećanja zaposlenosti i rasta plaća je rasterećenje poduzetnika, brza i efikasna administracija te maksimalno porezno rasterećenje, kažu u stranci Pametno. Zato ih posebno žalosti što župan Splitsko – dalmatinske županije, gospodin Boban, uporno nastavlja s lošom praksom svojih prethodnika i dodatno osiromašuje građane svojim odlukama.

- Nakon što nam je “čestitao” Novu godinu uhljebljivanjem HDZ – ovaca i HGS-ovaca u upravne i nadzorne odbore, odlučio je nastaviti s istom praksom i u drugom mjesecu ove godine. Nedavno objavljenim Planom prijma u službu za 2018. godinu naš poduzetni župan otkriva kako će, uz 222 zaposlenih, uhljebiti još njih 17. Tu praksu cijeđenja novca od već preopterećenih poreznih obveznika najoštrije osuđujemo! Pozivamo Župana da racionalizira postojeće ustrojstvo Županije i preusmjeri novac prema građanima i poduzetnicima, umjesto da zapošljava nove ljude – istaknuo je Ante Renić, županijski vijećnik i član Predsjedništva Pametno.

Do sada je, zaključuju u Pametno, vladajućima u Županiji sve prolazilo 'ispod radara', ali sada je Pametno u Županijskoj skupštini, kontrolira njihov rad i o tome će redovito obavještavati javnost.

 

Osoba za kontakt:
Ružica Antić,
Pametno,
M: +385 (0) 98 721 079
E: ruzica.antic21@gmail.com; info@pametno.org