Gradonačelnik se ponaša kao faraon

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

PAMETNO O MARJANU KAO ŽRTVI KRIZE VLASTI U SPLITU 

Nazire se kraj 'privremenog grada', kažu u stranci Pametno, jer je HDZ potpuno izgubio kontrolu nad upravljanjem Splitom. Od 14 istaknutih grijeha, prvi i najteži među njima je uništenje Marjana, poručili su danas. Gradsko vijeće je prije godinu dana donijelo odluke koje su mogle spasiti Marjan, gradonačelnik ih nije htio izvršiti i tako je nepovratno upropastio pluća grada Splita zbog čega mora otići 

Split, 20. veljače 2019. – Marjan, simbol Splita nepovratno je uništen, a to je tek jedan od mnogo grijeha HDZ-ove vladavine gradom i državom. Pored Marjana, među njihovim splitskim grijesima su i podizanje prireza, premještanje autobusnog kolodvora, uređenje Žnjana, mutna voda čim padne kiša, beskrajno uhljebljivanje, kašnjenje odluke o komunalnom redu, izostanak odvajanja otpada i brojna druga privremena rješenja koja su Split podrugljivo učinila privremenim gradom, naglasili su u stranci Pametno.  

- Na Marjanu je veliki dio šume nepovratno uništen, a sve zbog njihovog nerada. Gradsko vijeće je u travnju 2018., prije skoro godinu dana, na tematskoj sjednici o Marjanu konsenzusom donijelo jasne zaključke za spas Marjana. Tražimo hitan upis posebnog pravnog režima u zemljišne knjige za sve čestice zemljišta unutar obuhvata zaštićenog područja PŠ Marjan. To je temelj zaštite Marjana, a gradonačelnik ga ne želi izvršiti. U 10. mjesecu 2018. naručili su novi Program gospodarenja jer je stari isticao, s rokom isporuke 31.12.2018. a koji još nije završen. Obzirom na stanje tada i danas, tražimo da novi Plan uzme u obzir činjenicu da će na Marjanu za šest mjeseci biti 20.000 – 25.000 stabala manje nego sada – kaže Natalia Tafra Bazina, glavna tajnica i gradska vijećnica stranke Pametno i dodaje - Taj je Program temelj za daljnju sadnju, a ako on ne bude valorizirao stvarno stanje na terenu, da pola šume nema, opet će se raditi revizija istoga, gubiti vrijeme, a Marjan ispaštati njihovu aljkavost i traljavost. 

Ističu dalje kako je vrijeme za potpunu promjenu kadra javne ustanove koja brine o Marjanu, od ravnatelja i savjetnika do članova Upravnog vijeća. Javna ustanova treba zaokret u upravljanju jer već godinama nemaju adekvatan kadar za održavanje šume niti su savjesno upravljali istom. 

Koalicija interesa i ega je pred raspadom i dok se oni bave jeftinim populizmom u pozadini najviše gube građani grada Splita.

- Gradonačelnik nije htio spasiti Marjan i zato je vrijeme za njegovu ostavku. Odbio je izvršiti izravna zaduženja koja mu je naložilo Gradsko vijeće prije godinu dana. Glumi velikog spasitelja, a godinu dana nije činio ništa. HDZ je kompletno izgubio kontrolu nad upravljanjem gradom. Nakupilo se privremenih rješenja koja ne zadovoljavaju sve koalicijske džepove pa im suradnja puca po šavovima. Split je postao predmet poruge, nazivaju nas privremenim gradom, a Marjan se vraća u stanje od prije 150 godina, umjesto guste šume imat ćemo uskoro mjesečevu površinu – kaže Marijana Puljak, predsjednica Pametno i potpredsjednica Gradskog vijeća grada Splita i zaključuje – Gradonačelink mora otići.  Odbio je izvršiti naloge Gradskog vijeća i tako nepovratno upropastio pluća našeg grada. Ponaša se kao faraon. Ostat će u povijesti zapamćen kao gradonačelnik za čijeg je mandata Marjan nestao. Temelj zaštite Marjana je hitan upis posebnog pravnog režima u zemljišne knjige i zato tražimo da se on realizira. Zašto gradonačelnik ne želi izvršiti taj upis? Odgovara li mu možda takvo stanje i osobno?