Kombinacija Keruma i HDZ-a uništava razvoj Splita

- Mogli smo očekivati da će se ovo dogoditi. Sada trenutno idemo prema rušenju Gradskog vijeća, to je scenarij kojeg smo vidjeli i u prošlom mandatu. Tužno je što je već par mandata Split zarobljen u Kerumovu vladavinu. Željko Kerum vjerojatno nije dobio što je htio u izmjenama GUP-a, prostornim planovima, projektima, radnim mjestima te nije ispunio svoje apetite i odlučio je da se njegovi vijećnici ne pojave na sjednici. Sad je pravo vrijeme, pred lokalne izbore, da počne njegov igrokaz za građane. Njemu nije u interesu Split, ni razvoj grada, u interesu je uža i šira obitelj Kerum. S druge, strane gradonačelnik Opara je sam odabrao svog koalicijskog partnera, nakon prošlih lokalnih izbora imao je opciju ići na nove izbore ako mu se nije sviđao partner, a zapravo su Kerum i HDZ jednaki i upravljaju gradom i državom korupcijom, političkom trgovinom, klijentelizmom – izjavila je predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak.

- Sramotnim prekidom današnje sjednice Gradskog vijeća u predizbornom igrokazu HGS-a i HDZ-a, možemo reći da je predizborna kampanja počela – izjavila je gradska vijećnica stranke Pametno Kristina Vidan.

Građani Splita zaslužuju bolju vlast, onu koja će raditi u interesu svih građana i onu koja će Split pretvoriti u modernu mediteransku metropolu – poručili su iz stranke Pametno.