Pametno i FOKUS najavili borbu za uvođenje europskih standarda u sve škole

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

SPLIT, 6. lipnja 2020. – „Pametno i FOKUS borit će za uvođenje europskih standarda u sve hrvatske škole, što podrazumijeva održavanje nastave u jednoj smjeni, topli obrok za svu djecu koja pohađaju nastavu, izgradnju školskih dvorana u svim školama i mjesto u vrtiću za svako dijete“. Najavila je to predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak u subotu u Splitu, naglasivši da je jedan od glavnih ciljeva koalicije omogućiti svoj djeci u Hrvatskoj jednake uvjete obrazovanja. 

„Često nam govore da ne možemo ništa napraviti jer nismo na vlasti ili nećemo imati većinu, a upravo iz tog razloga danas želimo podsjetiti na dokaz da je sve moguće uz želju, volju, znanje i energiju. OŠ Žnjan-Pazdigrad rezultat je naše dugogodišnje bitke i pokazatelj da smo bili i da ćemo ostati glavni borci za društvo. Zbog izgradnje ove škole okupili smo se prije desetak godina kao građanska inicijativa, iz koje je proizašla stranka Pametno. Nikad se nismo umorili. Ankete pokazuju da ulazimo u Sabor u X. izbornoj jedinici. Zamislite što sve možemo napraviti kada uđemo u Sabor. Bit ćemo uporni kao i do sada i nećemo dati mira nikome sve dok u Dalmaciji i cijeloj Hrvatskoj sve škole ne budu u jednoj smjeni, dok svaka ne dobije školsku dvoranu, svako dijete topli obrok i mjesto u vrtiću. Nova Hrvatska je moguća“, poručila je Puljak, podsjetivši da u Splitu četiri srednje škole dijele jednu zgradu, bez dvorane.

„To je prava nacionalna tragedija. Od ukupnog broja osnovnih škola u državi, njih 14 radi u tri smjene. Od tih 14 pola ih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a 5 u Splitu. Od 29 splitskih osnovnih škola samo šest ih radi u jednoj smjeni, produženi boravak je organiziran samo u osam škola za oko 800 djece, od ukupno njih 14 000, a osam škola uopće nema školsku dvoranu“, rekla je Puljak.

Kako je istaknuo predsjednik FOKUSA Davor Nađi, kroz svoj angažman na političkoj sceni stranka Pametno u proteklih pet godina pokazala je principijelnost i dosljednost kakvu se u hrvatskom političkom okruženju rijetko viđa. „Dijelimo iste vrijednosti, zalažemo se za porezno i regulatorno rasterećenje, za potpunu transparentnost u upravljanju i podizanje kvalitete života, ali temelj i preduvjet svakog uspješnog društva je kvalitetno obrazovanje i to je razlog zbog kojeg ćemo od njega krenuti i boriti se za standard koji svatko dijete u Hrvatskoj zaslužuje“, kazao je Nađi.

 Istaknuo je da su promjene poput uvođenja nastave u jednoj smjeni na razini države, isključivo pitanje prioriteta. „Hrvatska je spalila milijarde kuna u Uljaniku, a za te novce nastava u cijeloj državi mogla je biti organizirana u jednoj smjeni“, zaključio je Nađi.