Upravo radi ovakvih stvari, uhljebljivanja kao u Plitvicama, mladi su razočarani i bježe

Split, Zagreb 5. siječnja 2018. – Najnoviji HDZ-ov scenarij, nažalost viđen već bezbroj puta, vezan uz natječaj i imenovanje ravnatelja NP Plitvička jezera, podsjeća na staru narodnu izreku ''Rugala se sova sjenici...'', kažu u stranci Pametno jer je, smatraju, u 21. stoljeću nezamislivo da se netko međusobno prepire čiji je uhljeb pogodniji. Čemu uostalom i farsa od natječaja u državnoj službi, kad se unaprijed zna da ravnatelj mora biti član baš vladajuće stranke.

- Najprije smo mislili da se radi o nekoj šali, a onda smo shvatili da se HDZ-ovci javno prepiru čiji je kandidat ”bolji” za upravljanje Plitvicama, odnosno koji od njih će više ili manje zadovoljiti interese stranačkih moćnika. HDZ-ovci su postali toliko besramni i bahati da se više ne boje niti javno raditi stvari za koje nam se Europa i cijeli svijet smiju. Vlast u zemlji koja nazaduje, iz koje mladi masovno odlaze, gospodarstvo ni zdravstvo ne funkcioniraju, zakoni se ne poštuju, dragocjeno vrijeme za rad i razvoj, troši na kadroviranje svojih članova. Dok svi oni koji nisu članovi velikih stranka, za njih, jednostavno ne postoje. Ista je praksa i sa SDP-om, zato mi jednostavno moramo napustiti ovaj model ponašanja – kaže Marijana Puljak, predsjednica Pametno i dodaje – Zaboraviti pojmove moj, tvoj, stranka, glasovi... sve na čemu počiva 20-godišnje zbrinjavanje podobnih stranačkih satelita i poslušnika. Upravo radi ovakvih stvari, uhljebljivanja kao u Plitvicama, mladi su razočarani i bježe.

Ovo je tek jedna situacija koja je javno eskalirala i nije se uspjela riješiti ispod stola pa joj svi medijski svjedočimo, navode još u Pametno. Možemo samo zamisliti koliko je ovakvih slučajeva i natječaja namješteno iza zatvorenih vrata HDZ-a.
- Zato pozivamo sve građane na zaokret, ne napuštajte Hrvatsku, ovdje im pokažimo kako je njihovo ponašanje prošlost, da suvremeni svijet funkcionira na znanju, struci i dokazivim činjenicama – zaključila je Puljak.