Vratite građanima parking u Vukovarskoj

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

Suvišno je i spominjati problem parkinga u Splitu, svaka pogodna površina zauzeta je parkiranim automobilima. Istovremeno prostor nikad izgrađenog garažno-poslovnog objekta, naziva “Small mall”, na dnu Vukovarske ulice stoji zapušten i prazan zbog problema s investitorom. Stoga iz stranke Pametno nude rješenje koje će ići na korist svim građanima.

- Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća predložit ću točku dnevnog reda kojom će se gradonačelnik zadužiti za raskid štetnog Ugovora, da konačno počne nešto raditi za interese građana Splita, a ne “velikih” investitora koji 23 godine nisu u stanju napraviti malo zahtjevniju garažu. Nadam se da će me i ostali vijećnici podržati i pružiti podršku građanima Splita, a ne mešetarima. Umjesto privremenih rješenja zbog kojih smo postali grad slučaj, ovo bi dugotrajno rješenje konačno bilo na korist svim našim sigrađanima kao i njihovim gostima – kaže Branimir Urlić, gradski vijećnik stranke Pametno.

Priča s navedenim prostorom, navode u Pametno, započinje prije čak 23 godine, prodajom prava građenja na zemljištu od strane Grada Splita za tkz. Centar Bonačić, koji se naravno nije izgradio. Godine su prolazile, razni ankesi dodavali su se na ugovor, došlo je do izmjena GUP-a gdje je garažno-poslovni objekt postao garažno-hotelski, ali do izgradnje nije došlo. Izmjene GUP-a za navedeno područje tražile su se i za vrijeme bivšeg gradonačelnika za, gle čuda, zamjenu hotela stanovima i apartmanima.
Terorizirajući građane i stanovnike okolnih ulica nekakvi radovi i izgradnja počeli su 2015. godine, ali su još brže završili, ostavivši nered koji je Grad Split morao sanirati, kako bi omogućio normalnu pješačku i automobilsku komunikaciju.

- Zakon o vlasništvu poznaje pojam ukinuća prava građenja uslijed različitih razloga, a jedan od njih je i protok vremena od 20 godina od kad je pravo građenja uspostavljeno, a zgrada na zemljištu nije izgrađena. Kako su u ovom slučaju prošle 23 godine, a zgrade naravno nema, bilo bi dobro da aktualni gradonačelnik uputi sudu zahtjev za raskinućem Ugovora. Grad bi prostor, nakon povrata u posjed, mogao privremeno koristiti za parkiralište, a u najkraćem roku za isti organizirati natječaj za izgradnju garaže koja je zapravo jedina potrebna. Novi, dodatni apartmani u centru grada ne trebaju nikome – zaključio je Urlić.