11. sjednica Županijske skupštine

U utorak, 29. svibnja 2018. godine održana je 11. sjednica Županijske skupštine Splitsko - dalmatinske županije, s dnevnim redom od četrdeset dvije (42) točke. Više na - Dnevni red 11. sjednica SDŽ

U okviru vijećničkih pitanja, Ante Renić, vijećnik stranke Pametno pitao je koliko je potpisano Dodataka ugovoru o koncesijama na javnom dobru. Pravilnik o koncesijama usvojen je u rujnu 2017. godine, prije devet mjeseci, ali Županija nije uspjela potpisati niti jedan Dodatak ugovoru zbog čega će i ove godine na plažama vladati kaos. Tim se povodom Ante Renić, predsjednik Kluba vijećnika Pametno u Skupštini SDŽ obratio javnosti.

- Predstoji nam još jedna sezona neurednih plaža, pretrpanih ležaljkama, još jedna sezona upropaštavanja javnog dobra. Županiji je devet mjeseci prekratko vrijeme za provesti usvojeni Pravilnik u djelo, a broji preko 220 zaposlenih. Jedna dobra stvar, Pravilnik na kojem su radili stručnjaci, ni ovo ljeto neće biti u primjeni radi njihove sporosti i aljkavosti. Nešto dodataka ugovorima je navodno poslano koncesionarima i trebali bi biti potpisani do 15. ili 30. lipnja, ali to ništa ne znači, jer nakon tog potpisa ugovora koncesionari imaju opet rok od 30 dana da dostave novi plan upravljanja koncesijama, čime debelo ulazimo u ljeto i gubimo ovu sezonu u tom smislu.  

Drugim riječima, uzalud je ovaj Pravilnik usvojen 2017. godine jer 2018. neće biti u primjeni. Od svih postojećih ugovora o koncesiji niti jedan nema potpisani dodatak i koncesionar se može ponašati kao i do sada, okupirati plaže ležaljkama, suncobranima i drugim plažnim rekvizitima. Postavlja se pitanje je li ovo samo stvar sporosti administracije ili se možda namjerno odugovlači s potpisivanjem - zaključio je Renić.