Ideje su k'o gu..ca, ima ih svatko

×

Poruka greške

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/marijana/public_html/pametno/includes/file.phar.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int u element_children() (red 6618 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (red 394 od /home/marijana/public_html/pametno/includes/common.inc).

Veselo, konstruktivno i pametno – tako bi se mogla opisati srijeda 15. studenog 2017. u prostorijama MO Gornja Dubrava na još jednom sastanku Predsjedništva i članova ogranka Maksimir. Predsjedništvo se okupilo ranije, pojačano i osvježeno Renatom Sokol Jurković koja nam je došla ispričati što znači Pametni četvrtak, koja je ideja okupljanja 1x mjesečno svih članova Zagrebačke podružnice stranke Pametno, o važnosti međusobnog upoznavanja članova, razgovora i razmjeni ideja. Zaključili smo da bi bilo zgodno da svaki puta drugi ogranak bude domaćin, predstavi se ostalima i ispriča što je novog i što se radi u ogranku, a posebno što je svaki član u posljednjih mjesec dana napravio za Stranku.

Daljnja diskusija išla je u pravcu nabacivanja novih ideja i mogućih akcija, pa smo tako došli do ideje Akcija s dodanom vrijednošću. Naime, zaključili smo da su akcije tipa – pomozimo našim građanima u smislu donacija svakako dobrodošle, međutim da bi bilo izvrsno obogatiti ih na neki način npr donacijama poljoprivrednog sjemenja ili sadnica iz kojih će, njihovom sadnjom, građani moći i sami na duže vremensko razdoblje sami proizvesti hranu ili donacijom malih domaćih životinja (kokoši i slično) malim proizvođačima (OPG-ovima) koji bi se obvezali potom njihove proizvode (jaja, mlijeko i slično) donirati osobama slabijeg imovinskog statusa kroz duže vrijeme.

Također je jedna od ideja i razmisliti što konkretno muči svakog od nas u svom kvartu te ideje o mogućem rješenju i akciji predočiti na sastancima. Ne bismo željeli da to postane samo ispovjedaonica jer ideje ima svatko od nas (kao što i sam naslov kaže), ali do mogućih rješenja moramo moći doći i sami. Konkretno je ideja da se svi zajedno uključimo u rješavanje problema stanovnika Novog Zagreba u vezi pothodnika i nemogućnosti silaska i penjanja stepenicama invalidima i majkama s kolicima i malom djecom. Naravno da je taj problem prisutan u čitavom Zagrebu, pa bi bilo dobro uključiti se, postavljati pitanja e-mailom nadležnima, te ih zatrpati mailovima.
Isto tako smo zaključili da, osim motiviranja građana i nastojanja da ih uljučimo u stranku, moramo aktivno raditi na motiviranju već postojećih članova na angažman u stranci.

Na kraju smo imali osvježenje u smislu razgovora s novim potencijalnim članom stranke, studentom Nikolom Krolom te se veselimo novim snagama s novim idejama.